Pepsico

Optimalisatie, warmtelevering, NOx emissies

Pepsico

Pepsico en RG-projecten hebben gewerkt aan een oplossing om de NOx emissies per geproduceerde eenheid te verlagen van de Pepsico productiefaciliteit in Broek op Langedijk. Pepsico’s geavanceerde fabriek produceert elke dag 1 miljoen zakken Lays’s chips en zoute snacks. 

De ervaring van RG-projecten met verbrandings- en rookgasreinigingssystemen, zorgt dat we veel kennis hebben over het optimaliseren van het rendement, de NOx-uitstoot en het hergebruik van restwarmte. Zo kon Pepsico zich focussen op zijn primaire productieprocessen, terwijl RG-projecten zorgde dat het geautomatiseerde secundaire proces van de installatie aan de stijgende duurzaamheidseisen kon voldoen. 

RG-projecten heeft met een Quick Scan van de installatie de drie beste oplossingen voor het verlagen van het gehalte NOx per kg geproduceerde chips/snacks in kaart gebracht. De “beste oplossing” was degene die het meest efficiënt was, tegen de laagste kosten. De inzichten over de installatie waren verkregen door een gedegen technische inspectie, doorlichten van het proces en het afnemen van interviews met direct betrokkenen. 

In een vervolgopdracht is de meest optimale oplossing – het vervangen van de oude gasbranders door ultra-low NOx branders – aanbesteed en is er een CAPEX voorstel geschreven voor de implementatie fase.